Ingrediënten:
Voor de kip (marinade):
Voor de saus:
Lekker te serveren met rijst.
Bereidingswijze:
1. Snijd de kipfilet in blokjes en doe in een kom.
2. Gooi de ingrediënten voor de marinade bij de kip (yoghurt, knoflook, gember, kruiden, olie). Meng goed door elkaar.
3. Laat het mengsel minstens een half uur marineren in de koelkast.
4. Fruit ondertussen de ui in een pan totdat deze glazig wordt. Gooi de gember en de knoflook erbij.
5. Voeg na ongeveer 2 minuten de tomatenpuree toe. Vul het blikje van de puree met water en voeg toe aan het mengsel. Roer door elkaar.
6. Na een paar minuten voeg je de yoghurt, slagroom en kruiden toe. Roer dit opnieuw goed door elkaar en laat dit ongeveer 10 minuten opstaan, zodat de saus goed op smaak komt.
7. Zet een pan met water op en kook de rijst volgens verpakking.
8. Voeg het kipmengsel toe aan de saus. Laat opnieuw nog zo een tien minuten opstaan.
9. Snijd de appel in kleine stukjes en voeg toe.
Serveer de kip tandoori met de rijst.
Tip! Voeg wat verse peterselie toe voor nog meer smaak!
We hebben je toestemming nodig om de vertalingen te laden
Om de inhoud van de website te vertalen gebruiken we een externe dienstverlener, die mogelijk gegevens over je activiteiten verzamelt. Lees het privacybeleid van de dienst en accepteer dit, om de vertalingen te bekijken.