Een heerlijk gerecht voor de koude winterdagen. Perfect te combineren met aardappelpuree of krieltjes, maar ook leuk om op tafel te zetten als patatje stoofvlees. Kortom, met dit recept kun je alle kanten op. 

Bereidingstijd: 30 minuten         
Kooktijd: 3 uur      
Totale tijd: 3,5 uur

Aantal personen: 4 

WINTERS STOOFVLEES

Ingrediënten:

  • 800 gram magere runderlappen of sukadelappen
  • klein handje bloem
  • scheutje olijfolie
  • 3 winterpenen
  • 4 teentjes knoflook
  • 2 uien
  • klontje boter
  • 1 bouillonblokje (rund)
  • 300 ml water
  • 1 flesje donker bier (triple of dubbel)
  • 3 laurierblaadjes
  • 3 kruidnagels
  • 3 plakjes ontbijtkoek
  • 3 tl (grove) mosterd
  • 2 el appelstroop
  • scheutje witte azijn

Bereidingswijze:

 

1. Snijd het vlees in blokjes en bestrooi met wat bloem. 

 

2. Bak op hoog vuur in olijfolie mooi bruin.

 

3. Snijd ondertussen de ui, wortel en knoflook. Haal het vlees uit de pan en zet apart in een kom. Doe nu wat boter in dezelfde pan en bak de groentes tot de uien glazig zijn. 

 

4. Kook ondertussen het water en meng met de bouillon. 

 

5. Doe het vlees in de pan bij de groentes en voeg het bier, de azijn, kruidnagel, bouillon en laurierblad toe. 

 

6. Laat dit ongeveer 1,5 uur stoven op laag vuur. 

 

7. Smeer de ontbijtkoek in met mosterd. Doe de stroop in de pan en roer door. 

 

8. Leg de ontbijtkoek op het mengsel en doe de deksel grotendeels op de pan. Laat minimaal nog 1 uur stoven. 

 

9. Voeg naar smaak peper, zout en azijn toe. 

Tip! Dep het vlees goed droog met keukenpapier voordat je het gaat snijden en bakken. Dan zit er minder vocht in het vlees en wordt het vlees snel lekker krokant. 

Logo

We hebben je toestemming nodig om de vertalingen te laden

Om de inhoud van de website te vertalen gebruiken we een externe dienstverlener, die mogelijk gegevens over je activiteiten verzamelt. Lees het privacybeleid van de dienst en accepteer dit, om de vertalingen te bekijken.