Ingrediënten:
Bereidingswijze:
1. Doe de komijn-, paprikapoeder, tijm, oregano, majoraan en optioneel de chilivlokken in een kommetje zodat je kruidenmix alvast klaar staat.
2. Doe in een ander kommetje de ketjap, honing en ketchup.
3. Rasp ongeveer 50 gram kaas en zet dit apart.
4. Schil de wortel en snijd vervolgens de wortel, paprika, ui fijn.
5. Doe een scheutje olie in een grote (koeken)pan en bak de groentes totdat de ui glazig is. Hak ondertussen de knoflook fijn en voeg deze daarna toe.
6. Maak wat ruimte in het midden van de pan vrij, giet hier een klein scheutje olie in en bak daarin vervolgens de gehakt bruin. Voeg naar smaak peper en zout toe.
7. Als de gehakt na een aantal minuten bruin is, meng je alles even goed door elkaar en voeg je de kruidenmix toe. Zet ondertussen een pan met water op voor de pasta.
8. Voeg vervolgens als alles goed gemengd is de passata toe. Roer goed door en voeg na een paar minuten het natte mengsel van ketchup, ketjap en honing toe.
9. Kook de pasta met een snufje zout volgens de verpakking.
10. Haal met een tang/grijper de pasta uit de pan. Het is niet erg als er wat pastawater meegaat, doe dit in de pan met je saus. Roer goed door en serveer met de geraspte kaas.
Optie: Wij maken dit recept met verse pasta. De kooktijd hiervan is vaak maar 4 minuten, bij houdbare pasta is dit gemiddeld 10 minuten.
Weetje: Door de pasta niet af te gieten, maar een beetje pastawater mee te nemen in de saus, plakt de pasta goed aan de saus. Dit maakt de smaak nog lekkerder.
We hebben je toestemming nodig om de vertalingen te laden
Om de inhoud van de website te vertalen gebruiken we een externe dienstverlener, die mogelijk gegevens over je activiteiten verzamelt. Lees het privacybeleid van de dienst en accepteer dit, om de vertalingen te bekijken.