Blondie

Het minder bekende zusje van de brownie, maar minstens zo lekker! Wij maken het met witte chocolade, maar je kunt hem ook maken met bijvoorbeeld vanille. 

Bereidingstijd: 10 minuten         
Baktijd: 30 minuten     
Totale tijd: 40 minuten

Aantal stuks: 12

Ingrediënten:

  • 150 gram ongezouten roomboter
  • 100 gram witte basterdsuiker
  • 100 gram lichtbruine basterdsuiker
  • 2 eieren
  • snufje zout
  • 175 gram bloem
  • 200 gram witte chocolade 

Bereidingswijze:

 

1. Verwarm de oven voor op 160 graden. Smelt de boter in een steelpan. 

 

2. Doe de eieren en de suiker in een kom en klop tot een egaal beslag met de mixer. Je kunt stoppen met mixen zodra het beslag een lichte kleur heeft en is verdubbeld in hoeveelheid. 

 

3. Zeef de bloem bij het mengsel en voeg de zout toe. Roer met een spatel door elkaar. 

 

4. Vet de bakvorm in (20 x 20 cm) of bedek met bakpapier. 

 

5. Snijd de witte chocolade in kleine stukjes en roer door het beslag. 

 

6. Bestrijk de bakvorm met het beslag en zet in de oven. Bak in zo een 30 minuten gaar. 

Logo

We hebben je toestemming nodig om de vertalingen te laden

Om de inhoud van de website te vertalen gebruiken we een externe dienstverlener, die mogelijk gegevens over je activiteiten verzamelt. Lees het privacybeleid van de dienst en accepteer dit, om de vertalingen te bekijken.