Ingrediënten:
Bereidingswijze:
1. Doe de boter (op kamertemperatuur) in een kom samen met de bloem en de suiker. Mix met een mixer met deeghaken door elkaar.
2. Klop het ei met een vork los in een apart kommetje en voeg de helft toe aan het mengsel. Klop opnieuw goed door elkaar.
3. Voeg de kaneel en een snufje zout toe en meng net zolang totdat het een egaal deeg is. Dit duurt altijd even.
4. Verwarm de oven voor op 175 graden.
5. Bekleed een springvorm met bakpapier en vet de randen in.
6. Doe het deeg in de springvorm en druk aan met de bolle kant van een lepel. Gebruik eventueel een natte lepel als het deeg scheurt.
7. Maak met een vork geruite lijnen in de boterkoek en verdeel met een kwast de andere helft van het ei over de boterkoek.
7. Bak de boterkoek in 25-30 minuten gaar en laat goed afkoelen voordat je hem in stukken snijdt.
Optie: In plaats van lichtbruine basterdsuiker kun je ook witte basterdsuiker of kristalsuiker gebruiken. Dan blijft de boterkoek iets lichter van kleur en is hij iets minder smeuïg.
We hebben je toestemming nodig om de vertalingen te laden
Om de inhoud van de website te vertalen gebruiken we een externe dienstverlener, die mogelijk gegevens over je activiteiten verzamelt. Lees het privacybeleid van de dienst en accepteer dit, om de vertalingen te bekijken.