Lekker bij de pasta of als borrelhapje op de tapasplank. 

Bereidingstijd: 20 minuten       
Baktijd: 2 uur     
Totale tijd: 2 uur en 20 minuten

Aantal stuks: 14 ballen

Gehaktballetjes in tomatensaus

Ingrediënten:

  • 250 gram rundergehakt
  • 250 gram varkensgehakt
  • 2 sneetjes wit brood
  • 150 ml melk
  • 2 teentje knoflook (geraspt)
  • handje verse peterselie
  • 50 gram parmezaanse kaas (geraspt)
  • 1 ei
  • 2 blikken tomatenblokjes
  • 1 tl komijnpoeder
  • 1 tl paprikapoeder
  • 1 tl chilipoeder
  • paar takjes verse basilicum
  • zout en peper

Bereidingswijze:

 

1. Doe de sneetjes brood met de melk in een kom en kneed tot de melk volledig is opgenomen. 

 

2. Doe de gehakt, peterselie, kaas, knoflook, peper, zout en een ei bij het broodmengsel. 

 

3. Kneed dit goed door elkaar en maak hier zo een veertien balletjes van. 

 

4. Houd twee ballen apart. Braad de rest van de gehaktballen mooi bruin in een koekenpan. 

 

5. Haal de ballen uit de pan en zet apart. Doe nu de twee overgebleven ballen in dezelfde pan. Breek ze in de pan in stukjes als basis voor je saus. 

 

6. Als het gehakt goudbruin is, voeg je de tomatenblokjes, basilicum en de kruiden toe. Vul 1 van de blikjes met water en voeg toe aan het mengsel en breng aan de kook.  

 

7. Voeg de gebraden ballen toe aan de saus en laat de saus op een middenlaag vuur twee uur pruttelen zonder deksel. 

 

8. Roer af en toe even door. Voeg naar smaak peper en zout toe. 

 

9. Als de saus voldoende is ingedikt kunnen de balletjes worden geserveerd. 

 

 

Tip! Niet alleen lekker om te serveren als borrelhap, maar ook lekker bij een pasta of rijst.  

Logo

We hebben je toestemming nodig om de vertalingen te laden

Om de inhoud van de website te vertalen gebruiken we een externe dienstverlener, die mogelijk gegevens over je activiteiten verzamelt. Lees het privacybeleid van de dienst en accepteer dit, om de vertalingen te bekijken.