Een heerlijk zachte, smeuïge brownie.

Bereidingstijd: 15 minuten         
Baktijd: 20 minuten     
Totale tijd: 35 minuten

Aantal stuks: 12

Brownie

Ingrediënten:

  • 120 gram bloem
  • 80 gram cacaopoeder
  • 0,5 tl zout
  • 1 tl bakpoeder
  • 1 tl instant-espressopoeder
  • 180 gram kristalsuiker
  • 180 gram lichtbruine basterdsuiker
  • 70 gram zonnebloemolie
  • 120 gram ongezouten roomboter
  • 2 tl vanille extract
  • 4 eieren 
  • 100 gram pure chocolade

Bereidingswijze:

 

1. Zeef de droge ingrediënten (bloem, cacaopoeder, zout, bakpoeder, espressopoeder) in een kom en roer met een garde door elkaar. 

 

2. Smelt de boter in een steelpan en doe ondertussen de twee soorten suiker, zonnebloemolie, eieren en vanille extract in een aparte kom.

 

3. Als de boter gesmolten is voeg je dit toe aan het suiker-ei mengsel en roer je ook dit met een garde goed door elkaar totdat de suiker bijna is opgelost. 

 

4. Verwarm de oven voor op 180 graden. 

 

5. Meng de droge ingrediënten nu bij het overige mengsel en spatel goed door elkaar tot een egaal mengsel. 

 

6. Bekleed de bakvorm met bakpapier en vet de randen in. Giet het mengsel in de bakvorm en strijk glad met een mes. 

 

7. Snijd de pure chocolade in kleine stukjes. Garneer over je beslag. 

 

8. Bak de brownie in 20-22 minuten gaar. Prik met een sateprikker in de brownie. De chocola mag aan de prikker plakken, dan is hij nog een beetje zacht van binnen, wat hem extra lekker maakt. 

Tip! Wanneer je de droge ingrediënten bij het overige mengsel gooit, is het belangrijk dat je niet te lang mixt. Hoe langer je mixt, hoe minder smeuïg je beslag zal worden. 

Logo

We hebben je toestemming nodig om de vertalingen te laden

Om de inhoud van de website te vertalen gebruiken we een externe dienstverlener, die mogelijk gegevens over je activiteiten verzamelt. Lees het privacybeleid van de dienst en accepteer dit, om de vertalingen te bekijken.