Ingrediënten:
Bereidingswijze:
1. Schil eerst de flespompoen en snijdt hem doormidden. Verwijder de zaadjes en snijd in grote stukken. Schil vervolgens de aardappel en snijd in stukken.
2. Snipper de uien. Doe een scheutje olie in een ruime pan en fruit de uien aan. Pers vervolg de teentjes knoflook bij de ui en voeg de komijnpoeder en kurkuma toe.
3. Als de uien glazig zijn voeg je de pompoen en aardappelen toe.
4. Kook ondertussen 1 liter water en laat het blokje groentebouillon hierin oplossen. Voeg de bouillon toe aan de pan met groenten en breng aan de kook.
5. Laat ongeveer 15 minuten koken tot de groenten zacht zijn. Zodra de groenten zacht zijn pureer je het geheel met de staafmixer tot een gladde soep.
6. Voeg naar smaak een flinke scheut zout en peper toe, plus de kaneel. Voeg tot slot een scheutje kookroom toe.
7. Optioneel kun je nog wat spekjes in een aparte pan krokant bakken en aan de soep toevoegen voor een extra bite.
Optie: Heb je geen kookroom in huis? Je kunt eventueel ook slagroom gebruiken. Dit geeft vrijwel dezelfde smaak maar heeft van nature iets meer vet.
We hebben je toestemming nodig om de vertalingen te laden
Om de inhoud van de website te vertalen gebruiken we een externe dienstverlener, die mogelijk gegevens over je activiteiten verzamelt. Lees het privacybeleid van de dienst en accepteer dit, om de vertalingen te bekijken.