Een lekkere toevoeging op een salade, in een wrap of bij een kaasje. 

Bereidingstijd: 10 minuten         
Kooktijd: 75 minuten     
Totale tijd: 85 minuten

Balsamico uitjes

Ingrediënten:

  • 2 uien (middelgroot)
  • 2 el olijfolie
  • 50 gram witte basterdsuiker
  • 100 ml balsamico azijn
  • 1 el appelstroop

Bereidingswijze:

 

1. Snipper de twee uien fijn. 

 

2. Verhit 2 el olijfolie in een (steel)pan en fruit de uitjes aan totdat ze glazig zien. 

 

3. Voeg de azijn aan de ui toe en roer goed door. Voeg daarna ook de suiker en de stroop toe en roer alles goed door elkaar. 

 

4. Laat minstens een uur stoven met de deksel er half op. Roer regelmatig even door. 

 

5. Laat volledig afkoelen en serveer bij verschillende gerechten. 

Weetje: afgedekt kan de balsamico ui tot wel drie weken in de koelkast bewaard worden. 

Logo

We hebben je toestemming nodig om de vertalingen te laden

Om de inhoud van de website te vertalen gebruiken we een externe dienstverlener, die mogelijk gegevens over je activiteiten verzamelt. Lees het privacybeleid van de dienst en accepteer dit, om de vertalingen te bekijken.