Speculoos-Cheesecake

Een heerlijk smeuïge taart op basis van speculoos. 

Bereidingstijd: 15 minuten         
Baktijd: 2 uur
Totale tijd: 2 uur en 15 minuten

Aantal stuks: 10 (springvorm 18 cm)

Ingrediënten:

 

Bodem:

  • 200 gram lotus speculoos koekjes
  • 75 gram ongezouten roomboter

Cheesecake vulling:

  • 600 gram roomkaas
  • 150 gram lichtbruine basterdsuiker
  • 65 gram speculoospasta
  • 3 eieren
  • 50 ml slagroom
  • 1 el maizena
  • 2 tl vanille-extract
  • 1 el speculaas-koekkruiden

Ter decoratie:

  • 100 gram speculoospasta
  • slagroom (optioneel)
  • lotuskoekjes (optioneel)

Bereidingswijze:

 

1. Verwarm de oven voor op 140 graden. Dek de bodem van de springvorm af met bakpapier en vet de zijkanten in. 

 

2. Doe de speculooskoekjes in een blender en maal ze fijn. (plat stampen in een beslagkom kan ook). 

 

3. Smelt de boter in een pan. Zodra de boter gesmolten is, meng je dit met de koekkruimels. Verdeel daarna over de bodem van de springvorm en druk goed aan.  

 

4. Klop de roomkaas samen met de basterdsuiker luchtig. 

 

5. Voeg de speculoospasta toe aan het mengsel en mix door elkaar. 

 

6. Voeg één voor één de eieren toe. Voeg elk ei pas toe wanneer het vorige ei goed is opgenomen in het beslag. 

 

7. Klop de slagroom kort door het beslag en voeg daarna de maizena, koekruiden en vanille-extract toe. Mix kort door het beslag. 

 

8. Giet het mengsel in de beslagkom en bak de cheesecake 2 uur in de oven. Laat de taart goed afkoelen. 

 

9. Zodra de taart is afgekoeld smelt je de speculoospasta in een steelpannetje totdat deze vloeibaar is. Giet over de cheesecake heen en verdeel met een mes. 

 

10. Laat de taart minstens een aantal uur opstijven in de koelkast en garneer naar smaak met slagroom en koekjes. 

Weetje: Wij gebruiken lichte basterdsuiker. Dit geeft de taart een smeuïge, karamelachtige smaak. Wil je een iets subtielere smaak? Dan kun je ook voor kristalsuiker gaan. 

 

Je kunt gewoon speculoospasta van het eigen merk gebruiken voor de taart. Net zo lekker!

Logo

We hebben je toestemming nodig om de vertalingen te laden

Om de inhoud van de website te vertalen gebruiken we een externe dienstverlener, die mogelijk gegevens over je activiteiten verzamelt. Lees het privacybeleid van de dienst en accepteer dit, om de vertalingen te bekijken.